Tiedotteet 2013

4.10.2013 9.00

Valitse auto viisaasti – uusi verkkopalvelu helpottaa autonostajan tiedonjanoa

Uuden auton hankkija voi olla kovasti ymmällään tarjolla olevien autotyyppien ja energialähteiden nykyviidakossa. Erilaisia autotyyppejä on tullut ja on tulossa markkinoille eri autonvalmistajilta.

Joulukuun 4. päivän jälkeen autonostaja löytää luotettavaa ja ajantasaista tietoa Motivan verkkopalvelusta. Autonostajan tiedonjanoa helpottamaan on tuotettu uusi Valitse auto viisaasti -verkkopalvelu, jossa tarjotaan ajantasaista ja puolueetonta tietoa autoista ja niiden energianlähteistä.

Kysymyksiä, joihin verkkopalvelusta esimerkiksi löytyy vastauksia, on paljon. Perustietoa eri autotyyppien ominaisuuksista löytyy sieltä helposti, olipa tarkasteltavana diesel-, bensiini-, sähkö-, kaasu-, flexfuel-, hybridi- tai ladattava hybridiauto. Mitä hyviä ja huonoja puolia eri autotyypeissä on? Minkälaiseen käyttöön ne sopivat? Entä onko polttokennoautoja piankin liikenteessä? Voiko auton energialähdettä muuttaa jälkeenpäin?

Myös järkevimmän energialähteen valintaa helpottamaan löytyy verkkopalvelusta vastauksia. Mikä energialähteistä on ympäristövaikutuksiltaan vähäisin? Ovatko uudet tekniikat turvallisia? Mitä ihmettä on korkeaseosetanoli? Mitä tarkoitetaan uusiutuvalla dieselillä? Missä sähköauton voi ladata? Onko kotilataus edes turvallista?

Verkkopalvelun sisältö on tuotettu yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön, liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, VTT:n, energia-alan ja autoalan kanssa. Palvelu on Motivan verkkosivuilla. Tietoa saa myös Motivan Viisaita valintoja autoiluun -oppaasta.

Lisätietoja:

johtava asiantuntija Vesa Peltola, puh. 0424 281 244, vesa.peltola@motiva.fi, Motiva

www.valitseautoviisaasti.fi

www.motiva.fi


Palaa otsikoihin