Juuri nyt!

23.2.2015 9.00

Sähköbussivalmistaja Linkker Oy toimittaa Helsingin Seudun Liikenteelle 12 sähköbussia

HSL:n hankkii Linkker Oy:ltä aluksi 12 sähköbussia, mutta tavoitteena on saada sähköbusseja pääkaupunkiseudun liikenteeseen 400 kpl vuoteen 2025 mennessä.

Vuonna 2014 perustetun sähköbussivalmistaja Linkker Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Erkkilän mukaan ensimmäisen sähköbussin on määrä olla pääkaupunkiseudun liikenteessä jo vuoden 2015 syksyllä. HSL:n Liikennepalvelut-osaston johtaja Reijo Mäkisen mukaan ensimmäiset sähköbussit tulevat Espoon liikenteeseen ja Helsingissä sähköbussit alkavat liikennöidä vuonna 2016.

HSL:n ja Linkkerin välisen kaupan arvo on 5-6 miljoonaa euroa. Sähköbussien tuotanto aloitetaan Nastolassa, jossa Linkker muuttaa kaksi ensimmäistä HSL:n tilaamaa autoa sähköbusseiksi dieselbusseista. Myöhemmin tuotantoa jatkaa Sastamalassa toimiva sopimusvalmistaja Fortaco, joka tekee bussit alusta alkaen sähköisiksi.

Teknologian tutkimuskeskus VTT ja Metropolia-ammattikorkeakoulu rakensivat sähköbussin prototyypin, jota testattiin vuonna 2014. Linkker Oy on syntynyt VTT:n koordinoiman ja Tekesin ja työ- ja elinkeinomisteriön rahoittaman eBus-tutkimushankkeen pohjalta.Palaa otsikoihin